neděle 22. července 2012

Nechat se opříst pavučinou.

Stejně jako si malé dítě vystačí hrát s látkovým kapesníkem, lze si i v případě oblečení vystačit s málem. A fantazií. Stejně jako malé dítě může v kapesníku vidět princeznu, ježibabu i mámu s tátou, lze i s jedněmi pitomými úpletovými šaty kouzlit.

Před třemi dny jsem si koupila úžasné fuchsiové úpletové šaty (velikost S - na ego jako balzám na duši), cena 12 euro, v přepočtu tedy asi 300 Kč. To není zas tak moc. Samy o sobě jsou šaty pěkné a zajímavá je na nich barva a volán okolo výstřihu.

 Pomocí bot, kabelky, šátku, stuhy a korálků je vyzdvihneme o úroveň výš. Polohu šátku a stuhy měníme dle povětrnostních podmínek a nálady. 

Cena : šaty 300 kč, šátek 200 kč, stuha 6 kč, korálky na krk 40 kč, korálky na ruku 30 kč, boty 200 kč, kabelka od tetičky - k nezaplacení.

Jak si obléci šaty zase o trochu jinak? Jednoduše, oblečeme je jako top. 
Cena: šaty 300 kč, boty 200 kč, sukně puntíková modrá 60 kč (sekáč), sukně růžová puntíková 120 kč (sama jsem šila), pásek byl u nějakých šatů, korálky na krk - 30 kč.

Anebo je oblečeme jako sukni. Tričko se dá zase trochu pravit uvázáním barevně ladící stuhy.
Cena: šaty 300 kč, tričko 100 kč, stuha 6 kč, boty 200 kč, kabelka po tetičce.

Anebo si něco vezmeme přes šaty, když je trošku zataženo. A užijeme i pitomý suvenýr od Eiffelovky (ano, ten baret).
Cena: šaty 300 kč, kabelka a boty - stejně jak předtím, kabelka puntíková (sama jsem šila) 80 kč, svetýrek šedý půjčen od kamarádky, baret 120 kč, černý kabátek 35 kč (sekáč).


Veliké ponaučení na závěr? Stačí pár doplňků a jeden aspoň trochu univerzální kus oblečení a dají se s tím dělat zázraky. A to jsem nezačala měnit boty a přidávat punčocháčky či legíny či barevné ponožky. A taky se vyplatí umět si nějaké ty doplňky vyrobit a mít čuch na slevy a sekáče či bazary (záleží na nátuře). Pak už je to všechno za pár korun. 
 Šilamáma Půlplicpryč



2 komentáře: